Çamardı Belediyesi Resmi Web Sitesi

Sarıkamış Şehitleri Niğde'nin Çamardı İlçesinde Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Niğde'nin Çamardı İlçesinde Anıldı

Niğde’de Sarıkamış Harekatının 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çamardı İlçesi Demirkazık Köyünde şehitleri anma töreni ve ’Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ düzenlendi.

Anma töreni, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan, Çamardı Kaymakamı Mustafa Serin Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ve vatandaşlar, Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askeri  eksi  20 derece hava sıcaklığında Demirkazık’ta andı.

BERE VE ELDİVEN DAĞITILDI

22 Aralık 1914 yılında Enver Paşanın komutasında başlayan ve 5 Ocak 1915 yılında sona eren 14 günlük Sarıkamış Harekatı 1. Dünya Savaşı’nın Kafkas cephesinde yaşandığı en büyük savaşlardan biri olan harekata katılan 120 bin askerin 90 bini şehit olmuştu.
Programda ilk olarak Demirkazık dağ evinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından atkı, bere ve eldivenler katılımcılara dağıtıldı. Dağ evinden başlayan yürüyüş, Demirkazık köyü etrafı dolaşılarak gerçekleşti. Katılımcılar ellerinde bayraklarla havanın da soğuk olmasıyla şehitleri dualarla andılar.Programın sonunda katılımcılara helva ile ekmek dağıtıldı.